Duyuru
Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İşlemleri
1 Temmuz 2021 | 15:30

Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İçin Otomasyon Sistemine Kayıt ve Sistem Üzerinden Ders Alma İşlemleri Rehberi için tıklayınız.

05-06 Temmuz 2021

Diğer yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup Gazi Üniversitesi Yaz Okulu’nda ders alacak öğrencilerin öğrenci otomasyon sistemine kaydolması

(Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İçin Otomasyon Sistemine Kayıt ve Sistem Üzerinden Ders Alma İşlemleri Rehberi’ne erişmek için tıklayınız.)

12 Temmuz 2021

Diğer yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup Gazi Üniversitesi Yaz Okulu’nda ders alacak öğrencilerin saat 17.00’a kadar yaz okulu ücretlerini ödeyerek ders kaydı yapması

12 Temmuz – 20 Ağustos 2021

Yaz okulu

02-06 Ağustos 2021

Yaz Okulu ara sınavları

23-27 Ağustos 2021

Yaz okulu sonu sınavları

03 Eylül 2021

Yaz okulu notlarının girilmesi için son gün

 

 

Gazi Üniversitesi öğrencisi olmayan ve Üniversitemiz Yaz Okulu’nda ders almak isteyen diğer yükseköğretim kurumlarının öğrencileri (yaz okulu özel öğrencileri), derslerin boş kontenjanları dâhilinde, 12 Temmuz 2021 tarihinde ders seçimi yapacak ve “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okulu Açan Fakültelerin Saatlik Ders Ücreti Tablosu”nda tespit edilen öğrenim ücretini, ‘Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi’ açıklaması ve otomasyon sistemine kaydolarak aldıkları öğrenci numarasını belirterek HALKBANK’a yatırdıktan sonra daha önce seçtikleri ders(ler)i kesinleştireceklerdir.

Gazi Üniversitesi öğrencisi olmayan ve Üniversitemiz Yaz Okulunda ders almak isteyen öğrenciler, Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İçin Otomasyon Sistemine Kayıt Ve Sistem Üzerinden Ders Alma İşlemleri Rehberi’nde açıklanan adımları 05-06 Temmuz 2021 ve 12 Temmuz 2021 tarihlerinde takip ederek yaz okulunda ders alabileceklerdir. Diğer yükseköğretim kurumu öğrencileri kısaca;

  1. 05-06 Temmuz 2021 tarihlerinde https://obs.gazi.edu.tr/oibs/summer_app/login.aspx adresinden otomasyon sistemine kayıt olmalı,
  2. Otomasyon sistemine kaydolan öğrenciler, 12 Temmuz 2021 tarihinde https://obs.gazi.edu.tr/oibs/ogrenci/   adresinden yaz okulunda almak istediği dersleri seçmeli; ders seçimi sonunda sistem tarafından hesaplanan öğrenim ücretini, HALKBANK’a “Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi” açıklaması ve öğrenci numarası belirterek yatırmalı ve saat 17.00’ye kadar ders kesinleştirme işlemi yaparak ders alma işlemini tamamlamalıdır.

 

*BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUN ÖĞRENCİSİ OLUP ÜNİVERSİTEMİZ YAZ OKULUNDA DERS ALACAK ÖĞRENCİLER, ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN TALEBİYLE AÇILACAK DERSLERE, BOŞ KONTENJAN DAHİLİNDE KAYIT YAPTIRABİLECEKLERİNDEN YUKARDA BELİRTİLEN TARİHLERDE İŞLEM YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

 

**DERS KESİNLEŞTİRME İŞLEMİ YAPILMAYAN DERSLERE DEVAM EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

 

 

***YAZ OKULUNA İLİŞKİN YENİ DUYURULAR SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BU SAYFADA İLAN EDİLECEĞİNDEN İLGİLİ ÖĞRENCİLERİN BU SAYFAYI TAKİP ETMELERİ FAYDALI OLACAKTIR.

background image