Duyuru
7417 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na Eklenen Geçici 83. Madde Kapsamında (Öğrenci Affı) Yapılacak Başvurular
8 Ağustos 2022 | 16:18

7417 sayılı Kanun için TIKLAYINIZ!

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na Eklenen Geçici 83 üncü Maddenin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar için TIKLAYINIZ!

 

1-Üniversitemizce, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki terör, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan kasten öldürme (madde 81, 82 ve 83), işkence (madde 94 ve 95), eziyet (madde 96), cinsel saldırı (madde 102), çocukların cinsel istismarı (madde 103), uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti (madde 188) suçlarından mahkûm olmaları veya 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 71. maddesinde yazılı fiiller, terör örgütlerine ya da Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatları, sahte veya gerçeğe aykırı evrak kullanarak kayıt yaptırdıkları gerekçeleriyle ilişikleri kesilenler hariç olmak üzere:

a) Üniversitemizde hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü (yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik, Tıpta Uzmanlık, Tıpta Yan Dal Uzmanlık, Diş Hekimliğinde Uzmanlık ile Eczacılıkta Uzmanlık) öğrenimi gören öğrencilerden 05/7/2022 tarihine kadar ilişiği kesilenler ile

b) Üniversitemizdeki bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar:

05/7/2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun’un 35. maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Geçici Madde 83 hükümlerinden faydalanmak için başvuruda bulunabilirler.

2- Başvurular, 07/11/2022 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar ilişiğin kesildiği ya da kayıt hakkı kazanıldığı halde kayıt yaptırılmayan ilgili akademik birime şahsen veya yetkili makamlarca düzenlenmiş vekâletnameye sahip kişiler tarafından yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmaz.

a) Kapatılan Teknik Eğitim Fakültesi ile Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi programları için yapılacak başvuruların, bu Fakültelere dair iş ve işlemlerin uhdesinde yürütüldüğü Teknoloji Fakültesine yapılması gerekmektedir.

b) Kapatılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu programları için yapılacak başvuruların, bu Yüksekokula dair iş ve işlemlerin uhdesinde yürütüldüğü Spor Bilimleri Fakültesine yapılması gerekmektedir.

c) Kapatılan meslek yüksekokullarımızdan ilişiği kesilen veya bu meslek yüksekokullarımızdaki programlara yerleşen öğrenciler başvurularını ilgisine göre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokuluna yapacaklardır.

d) Evvelce Üniversitemize bağlı olmakla birlikte çeşitli kanunlarla bağlantısı değiştirilen akademik birimlerin programları için yapılacak başvuruların, söz konusu programın aktarıldığı yükseköğretim kurumuna yapılması gerekmektedir. (Örneğin Hukuk Fakültesine Üniversitemize bağlı iken kayıt olup ilişiği kesilen ya da yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayanlar 7417 sayılı Kanun kapsamındaki başvurularını Hukuk Fakültesinin halen bağlı olduğu Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesine yapacaklardır.)  

3-Önlisans/lisans programlarına Kanun kapsamında kayıt yaptırmak isteyen ve başka bir örgün önlisans/lisans programlarında kayıtlı olanların, halen kayıtlı oldukları programlardan ilişiklerini keserek başvuru yapmaları gerekmektedir.

4-Kanun’un yayımı tarihinden önce birden fazla yükseköğretim kurumuna dönme hakkı kazananların bunlardan bir tanesine kayıt hakkı bulunmaktadır.

5-Kanun kapsamında başvuru yapacak kişilerin intibak işlemleri Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Kredi Transferi ve İntibak İşlemleri Yönergesi ile Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen diğer ilgili yönergeler/usul ve esaslar çerçevesinde yapılacaktır.

6-Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde Üniversitemize şahsen başvurmaları halinde Geçici Madde 83 hükümlerinden faydalanabilirler.

 

Önlisans /Lisans Öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenecek Başvuru Belgeleri

1-Başvuru dilekçesi (Form için TIKLAYINIZ!)

2-İlgili kurumlardan veya e-Devlet Kapısı’ndan alınacak Adlî Sicil Belgesi

3-Bir önceki öğrenime ilişkin diploma aslı (Diplomanın Üniversitemizde bulunması halinde bu durumu bildirir dilekçe başvuru belgelerine eklenecektir.)

4-T.C. kimlik kartı fotokopisi

5-Son üç ay içinde çekilmiş 3 adet biyometrik fotoğraf

6-Erkek adaylar için, askerlik şubesi veya e-Devlet Kapısı’ndan alınacak Askerlik Durum Belgesi

 

ÖSYM Tarafından Üniversitemize Yerleştirildiği Halde Kayıt Yaptırmayanlardan İstenecek Başvuru Belgeleri

1-Başvuru dilekçesi (Form için TIKLAYINIZ!)

2- İlgili kurumlardan veya e-Devlet Kapısı’ndan alınacak Adlî Sicil Belgesi

3-ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi

4- Lise diploması

5-T.C. kimlik kartı fotokopisi

6-Son üç ay içinde çekilmiş 3 adet biyometrik fotoğraf

7-Erkek adaylar için, askerlik şubesi veya e-Devlet Kapısı’ndan alınacak Askerlik Durum Belgesi

 

Lisansüstü (yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik, Tıpta Uzmanlık, Tıpta Yan Dal Uzmanlık, Diş Hekimliğinde Uzmanlık ile Eczacılıkta Uzmanlık) öğrenimi gören öğrencilerden 05/7/2022 tarihine kadar ilişiği kesilen ve 7417 sayılı Kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen geçici 83 üncü madde hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin başvuru ve diğer hususlar hakkındaki bilgilendirmeler için ilgili enstitülerin internet sayfalarını takip etmeleri gerekmektedir.

Akademik Birimler

 

background image