Duyuru
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu
1 Temmuz 2021 | 14:03

MEVZUAT

Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi’ne ulaşmak için tıklayınız.

Gazi Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Uzaktan Eğitim Uygulama Esaslar’na ulaşmak için tıklayınız.

 

Gazi Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Ölçme Ve Değerlendirme Esasları’na ulaşmak için tıklayınız.

 

Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İçin Otomasyon Sistemine Kayıt ve Sistem Üzerinden Ders Alma İşlemleri Rehberi için tıklayınız.

 

 YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ

05-06 Temmuz 2021

Diğer yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup Gazi Üniversitesi Yaz Okulu’nda ders alacak öğrencilerin öğrenci otomasyon sistemine kaydolması

(Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İçin Otomasyon Sistemine Kayıt ve Sistem Üzerinden Ders Alma İşlemleri Rehberi’ne erişmek için tıklayınız.)

08-09 Temmuz 2021

Ders kaydı ve danışman onayları

(Üniversitemiz öğrencileri, 09 Temmuz 2021 saat 17.00’a kadar yaz okulu öğrenim ücretini yatırarak kesin kayıt ve danışman onayı yaptıracaktır.)

 10 Temmuz 2021

Saat 23.00 itibariyle kapatılacak derslerin ilgili akademik birimlerce tespit edilmesi ve derslerin akademik birimler tarafından kapatılması

12 Temmuz 2021

Diğer yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup Gazi Üniversitesi Yaz Okulu’nda ders alacak öğrencilerin saat 17.00’a kadar yaz okulu ücretlerini ödeyerek ders kaydı yapması

12 Temmuz – 20 Ağustos 2021

Yaz okulu

02-06 Ağustos 2021

Yaz Okulu ara sınavları

23-27 Ağustos 2021

Yaz okulu sonu sınavları

03 Eylül 2021

Yaz okulu notlarının girilmesi için son gün

 
  • Yaz okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.

 

KAYIT ÜCRETİ

Yaz okulunda öğrencinin ödeyeceği ücret 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre belirlenir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okulu Açan Fakültelerin
Saatlik Ders Ücreti Tablosu

 

FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR

1 Saatlik Azami Ders Ücreti

1 Saatlik Birim Ders Ücreti

Yabancı Uyruklu Öğrenciler
 (1 Saatlik Birim Ders Ücreti X3)

Özel Öğrenciler (Diğer Üniversite Öğrencileri)
 (1 Saatlik Birim Ders Ücreti X5)

 
 

FEN FAKÜLTESİ

1.97 ₺

29.55 ₺

88.65 ₺

147.75 ₺

 

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

1.97 ₺

29.55 ₺

88.65 ₺

147.75 ₺

 

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

1.97 ₺

29.55 ₺

88.65 ₺

147.75 ₺

 

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

1.97 ₺

29.55 ₺

88.65 ₺

147.75 ₺

 

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

2.77 ₺

41.55 ₺

124.65 ₺

207.75 ₺

 

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

2.77 ₺

41.55 ₺

124.65 ₺

207.75 ₺

 

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (İngilizce)

5.54 ₺

83.10 ₺

249.30 ₺

415.50 ₺

 

NOT: Tabloda 2020/2021 Eğitim öğretim yılı Yaz Okulu için belirlenen 1 Saatlik azami ders ücretlerinin, öğrencilerin öğretim durumlarına göre hesaplanmış hali verilmektedir.

 

(*) Yurt dışı ve akraba topluluklar başkanlığından Türkiye Burslusu olan ve bursluluk statüsü devam eden öğrenciler Yaz okulu için ücret ödemezler.

 

(*) Yabancı uyruklu öğrenciler yukarıda ilan edilen 1 saatlik birim ders ücretinin 3 katını ödeyeceklerdir.

 

(*) Özel öğrenciler Gazi Üniversitesinin eğitim öğretim programlarından birine kayıtlı olmadıkları halde Yaz Okulu kapsamında Gazi Üniversitesi fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında ders alan başka bir üniversiteye kayıtlı öğrencilerdir.

 

(*) Özel Öğrenci statüsünde ders alacak diğer üniversite öğrencileri yukarıda ilan edilen 1 saatlik birim ders ücretlerinin 5 katını ödeyeceklerdir.

 

(*) Şehit veya gazi çocuğu olan veya kendisi gazi olan Üniversitemiz öğrencileri belgelemeleri kaydıyla ücret ödemeyeceklerdir.

 

(*) Yabancı Dillle eğitim yapan fakülte öğrencileri 1 saatlik birim ders ücretinin 2 katını ödeyeceklerdir.

 

(*) Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi yükseköğretim programlarına 2017-2018 eğitim öğretim yılı ve daha önce kayıt olan öğrenciler Gazi Üniversitesi öğrencilerinin ödeyeceği ücreti ödeyeceklerdir.

 

(*) (ADS) Alan Dışı Seçmeli ders alan öğrenciler Gazi Eğitim Fakültesi için belirlenen 1 saatlik birim ders ücreti ödeyeceklerdir.

 

İkinci öğretim öğrencileri, tabloda belirtilen birinci öğretim ücretini ödeyerek eşdeğerliği ilgili akademik birim kurullarınca tespit edilen dersleri yaz okulunda alabilirler.

 

 Yaz okulu öğrenim ücreti, “Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi” açıklaması ile öğrenci numarası belirtilerek HALKBANK’a yatırılacaktır. Öğrenciler, bankadan İKİ NÜSHA dekont almalı ve gerektiği takdirde ibraz etmek üzere saklamalıdır. Yaz okulu ücret iadesi gereken durumlarda dekont ibraz edemeyen öğrencilere ücret iadesi yapılmaz.

 

DERSLERİN AÇILMASI

Yaz okulunda bir dersin açılabilmesi için gerekli öğrenci sayısı on ikinin (12) altında olamaz. On ikiden az öğrencinin kayıt olduğu dersler kapatılır. Bu nedenle, 10 Temmuz 2021 saat 23.00 itibariyle yapılacak incelemeler sonrasında bu koşulu sağlamayan dersler kapatılacaktır.

Açılan dersler, ilgili akademik birimlerin ağ adreslerinden ilan edilecektir.

 

DERS ALMA

  1. Öğrenciler, yaz okulunda Üniversite içi ve/veya Üniversite dışında toplam en fazla on iki saatlik ders alabilirler.
  2. Öğrenci, daha önce aldığı, alarak başarısız olduğu, kredisi yetmediğinden daha önce alamadığı veya devamsızlık nedeniyle başarısız olduğu dersleri almak için yaz okulundaki derslere kaydolabilir.
  3. Genel ağırlıklı not ortalaması 2,50 ve üzerinde olan öğrenci,  danışmanının uygun gördüğü üst yarıyıllara ait ders alabilir.
  4. Öğrenci; daha önce CC ve üstü harf notu aldığı dersleri yaz okulunda alamaz.
  5. Yaz okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
  6. Yaz döneminde staj yapacak öğrenciler; staj yapacağı tarih aralığını yaz okulu akademik takviminde belirtilen derslerin başlama ve bitiş tarihlerini de dikkate alarak asgari devam zorunluluğunu sağlamak koşuluyla yaz okulundan ders alabilirler.
  7. Kayıtlı olduğu akademik birimin/ programın dışından ders alacak öğrenciler, ilgili akademik birimin tarafından eşdeğerlik verilen ve eşdeğerlik verildiği ilan edilen dersleri alabilirler.

DANIŞMAN ONAYLARI

  1. Öğrencilerin derslere kaydolmadan önce, alacakları derslerle ilgili danışmanlarıyla görüşmeleri önerilir.
  2. Öğrenci ders kaydını tamamladıktan sonra danışmanıyla iletişime geçerek onay işlemini gerçekleştirir.
  3. Danışman onayı alınmamış kayıtlar geçersizdir.

YAZ OKULUNDA DERS ALAMAYACAKLAR

  1. Yabancı dil hazırlık programına dâhil olan öğrenciler hazırlık sınıfında başarılı olsalar bile o eğitim-öğretim yılı sonunda açılan yaz okulunda lisans programının derslerini alamazlar.
  2. Lisans programlarına M.T.O.K. kontenjanından yerleşen ve bir yıllık matematik ve fen derslerinden oluşan bilimsel hazırlık sınıfı programına tâbi olan öğrenciler, bilimsel hazırlık sınıfında başarılı olsalar bile o eğitim-öğretim yılı sonunda açılan yaz okulunda lisans programının derslerini alamazlar.
  3. Güz veya bahar yarıyılları sonunda ilişiği kesilmiş öğrenciler, yaz okulundan ders alamazlar. İlişik kesme işleminden önce ön kayıt işlemi yapılmış ise ön kayıt işlemi iptal edilir.

DERSLERE DEVAM

Yaz okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse yaz okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

BAŞARI NOTU

Yaz okulunda alınan derslere ilişkin başarı harf notu, Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre belirlenir.  

Yaz okulunda alınan notlardan FD, FF başarı harf notu ve G dışındakiler ağırlıklı genel not ortalaması hesabına dâhil edilir. 

BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUN AÇMIŞ OLDUĞU YAZ OKULUNDAN DERS ALMA

  1. Öğrencinin kaydolmak istediği derslerin Gazi Üniversitesi yaz okulunda açılmaması durumunda; öğrenci, Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 13. maddesinde belirtilen hususlar çerçevesinde farklı bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan yararlanabilir.
  2. Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin ikinci bölümdeki esasları sağlayan öğrenciler, başka bir yükseköğretim kurumunun açmış olduğu yaz okulundan 3 ila 11 maddelerindeki koşulları da sağlamak kaydıyla ders alabilir.
  3. Öğrenci, başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulunda en fazla on iki saatlik ders alabilir.
  4. Diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okulundan ders alınabilmesi için yaz öğretiminin verildiği yükseköğretim kurumunun ilgili programına ait taban puanın, öğrencinin kayıtlı olduğu programın üniversiteye giriş yılındaki merkezî yerleştirme puanına (LYS, DGS, YKS, vb.) eşit veya bu puandan yüksek olması gerekir. ÖSYS ek yerleştirme puanları dikkate alınmaz.

Örneğin; Üniversitemiz Makine Mühendisliği programına 2015 yılında MF-4 puan türünden 396,13356 puan alarak kaydolmuş bir öğrenci, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin açmış olduğu yaz okulunda ders almak istesin. Ancak öğrencinin almak istediği ders, aynı yıl MF-4 puan türünden 468,13446 taban puanla öğrenci alan ODTÜ Makine Mühendisliği programında değil; yine MF-4 puan türünden 386,30996 taban puanla öğrenci alan Çevre Mühendisliği programında açılmış olsun. Bu durumda, öğrencinin kayıtlı olduğu program açısından bakıldığında taban puan şartı sağlanmakla beraber, dersin açıldığı programın taban puanının Üniversitemiz Makine Mühendisliği programının taban puanından düşük olması nedeniyle öğrencinin, ODTÜ Çevre Mühendisliği programının yaz okulundan ders alması mümkün değildir.

  1. Başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan ders almak isteyen öğrenci bu talebini, yaz okulunun açıldığı yükseköğretim kurumundaki dersin içeriği ve kredi bilgilerini gösteren belgelerle bölüm başkanlığına yazılı olarak bildirir. Talebin, bölüm başkanlığı ve ilgili yönetim kurulunca, Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin ikinci ve üçüncü bölümündeki esaslar çerçevesinde, uygun görülmesi hâlinde öğrenci diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okulundan ders alabilir.
  2. Başka bir yükseköğretim kurumunda mevcut olmayan programlarda öğrenim gören öğrenciler, ilgili akademik birimin kararı ile uygun görülen farklı programlardan ders alabilirler.
  3. Öğrenci yaz okulunda, uygulamalı ders, uygulama, blok uygulama, atölye, proje, klinik çalışması, laboratuvar, kazı bitirme projesi, staj ve benzeri hariç, alt yarıyıllara ait hiç almadığı, aldığı hâlde sınavına girme hakkı elde edemediği ya da başarısız olduğu dersleri alabilir.
  4. Önlisans programı öğrencileri hariç, alt yarıyıllara ait tüm derslerden başarılı olan öğrenciler üst yarıyıllara ait dersleri, Yaz Okulu Yönergesinin 13 üncü maddesinin üçüncü fıkrası da dikkate alınarak ilgili akademik birimin uygun görmesi hâlinde diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okulundan alabilirler. Öğrenci bu talebini; yaz okulunun açıldığı yükseköğretim kurumundaki dersin içeriği ve kredi bilgilerini gösteren belgelerle bölüm başkanlığına yazılı olarak bildirir. Talebin, bölüm başkanlığı ve ilgili yönetim kurulunca uygun görülmesi hâlinde öğrenci, diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okulundan ders alabilir.
  5. Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen tek ders sınavına girebilme kriterlerine uygun bir dersi, başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan almakta olan bir öğrenci yaz okulunda başarısız olduğu takdirde, Üniversite akademik takviminde belirtilen tek ders sınavına girebilir.
  6. Başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan ders alan öğrenci, yaz okulu sonunda, almış olduğu ders veya derslere ait onaylı not döküm belgesini (transkript) dilekçesiyle birlikte güz yarıyılı ders başlama tarihinden en az on beş (15) gün önce Bölüm Başkanlığına sunmak zorundadır. Öğrencinin ibraz ettiği not dökümündeki notlar, Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ndeki nota dönüştürülerek ilgili yönetim kurulu kararıyla birlikle öğrencinin not belgesine işlenmek üzere, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına gönderilir.
  7. Öğrencinin başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan almış olduğu derslerin başarılı olarak sayılabilmesi için, Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen ders geçme notunu sağlaması gerekmektedir.

BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUN ÖĞRENCİSİ OLUP ÜNİVERSİTEMİZ YAZ OKULUNDAN DERS ALMA

Gazi Üniversitesi öğrencisi olmayan ve Üniversitemiz Yaz Okulu’nda ders almak isteyen diğer yükseköğretim kurumlarının öğrencileri (yaz okulu özel öğrencileri), derslerin boş kontenjanları dâhilinde, 12 Temmuz 2021 tarihinde ders seçimi yapacak ve “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okulu Açan Fakültelerin Saatlik Ders Ücreti Tablosu”nda tespit edilen öğrenim ücretini, ‘Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi’ açıklaması ve otomasyon sistemine kaydolarak aldıkları öğrenci numarasını belirterek HALKBANK’a yatırdıktan sonra daha önce seçtikleri ders(ler)i kesinleştireceklerdir.

Gazi Üniversitesi öğrencisi olmayan ve Üniversitemiz Yaz Okulunda ders almak isteyen öğrenciler, Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İçin Otomasyon Sistemine Kayıt Ve Sistem Üzerinden Ders Alma İşlemleri Rehberi’nde açıklanan adımları 05-06 Temmuz 2021 ve 12 Temmuz 2021 tarihlerinde takip ederek yaz okulunda ders alabileceklerdir. Diğer yükseköğretim kurumu öğrencileri kısaca;

  1. 05-06 Temmuz 2021 tarihlerinde https://obs.gazi.edu.tr/oibs/summer_app/login.aspx adresinden otomasyon sistemine kayıt olmalı,
  2. Otomasyon sistemine kaydolan öğrenciler, 12 Temmuz 2021 tarihinde https://obs.gazi.edu.tr/oibs/ogrenci/   adresinden yaz okulunda almak istediği dersleri seçmeli; ders seçimi sonunda sistem tarafından hesaplanan öğrenim ücretini, HALKBANK’a “Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi” açıklaması ve öğrenci numarası belirterek yatırmalı ve saat 17.00’ye kadar ders kesinleştirme işlemi yaparak ders alma işlemini tamamlamalıdır.

 

***BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNUN ÖĞRENCİSİ OLUP ÜNİVERSİTEMİZ YAZ OKULUNDA DERS ALACAK ÖĞRENCİLER, ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN TALEBİYLE AÇILACAK DERSLERE KAYIT YAPTIRABİLECEKLERİNDEN YUKARDA BELİRTİLEN TARİHLERDE İŞLEM YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

 

DERS KESİNLEŞTİRME İŞLEMİ YAPILMAYAN DERSLERE DEVAM EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

 

 SORULAR VE CEVAPLAR

  1. Üniversiteniz yaz okulunda bir dersin açılabilmesi için o derse kaç öğrenci kayıt olmalıdır?

            Bir dersin yaz okulunda açılabilmesi için o derse en az on iki (12) öğrenci kaydolmalıdır.

 

  1. Gazi Üniversitesi öğrencileri yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir?

Öğrenciler, yaz okulunda Üniversite içi ve/veya Üniversite dışında toplam en fazla on iki (12) saatlik ders alabilirler.

 

  1. Yaz okulu için belirlenen öğrenim ücreti ne zaman ödenecektir?

           Yaz okulu öğrenim ücreti, ÖBS üzerinden alınacak dersler seçildikten sonra otomatik olarak ders kayıt ekranına yansıtılacaktır. Öğrenciler, ders kesinleştirme işleminden önce yaz okulu ücretini ödeyecektir. Ücret ödenmeden ders kesinleştirme işlemi yapılamaz. Ders kesinleştirme işlemi yapılmayan derslere devam edilemez.

 

  1. Yaz okulu öğrenim ücreti nereye yatırılacaktır?

           Yaz okulu öğrenim ücreti, “Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi” açıklaması ile öğrenci numarası belirtilerek HALKBANK’a yatırılacaktır. Öğrenciler, bankadan İKİ NÜSHA dekont almalı ve gerektiği takdirde ibraz etmek üzere saklamalıdır. Yaz okulu ücret iadesi gereken durumlarda dekont ibraz edemeyen öğrencilere ücret iadesi yapılmaz.

 

  1. Üniversitemizin farklı bir akademik biriminden ders alınabilir mi?

Öğrencinin kayıtlı bulunduğu akademik birimin yaz okulunda kaydolmak istediği dersi açmaması hâlinde; öğrenci bu dersi, Üniversite içinde başka bir birimden alabilir. Bu durumda, diğer birimden alınacak dersin içerik, öğretim dili, ders saati ve kredisinin eşdeğerliği;  öğrencinin kayıtlı olduğu birimin ilgili kurulu ile diğer birimin ilgili kurulunun kabul etmesi şartıyla mümkündür.

 

  1. Yetenek sınavıyla öğrenci alan akademik birimlerde kayıtlı öğrenciler yaz okulunda ders alabilir mi?

Yetenek sınavıyla öğrenci alan akademik birimlerin öğrencilerinin yaz okulunda ders alabilecekleri yükseköğretim kurumları ile ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından belirlenir.

 

  1. İkinci öğretim öğrencileri derslerini nereden seçeceklerdir?

Yaz okulunda dersler genellikle birinci öğretimde açılacaktır. İkinci öğretimde ders açılmamışsa, ikinci öğretim öğrencileri derslerini birinci öğretimden seçeceklerdir. Farklı bölümlerden eşdeğerlik sağlanan dersler için farklı programlardan ders seçilebilir.

 

  1. Farklı bir programdan alınacak dersler nasıl öğrenilebilir?

Farklı bölümlerden eşdeğerlik yapılan dersler ilgili akademik birimlerce ağ adresi üzerinden ilan edilecektir.

 

  1. Bir öğrenci başka bir yükseköğretim kurumunun açmış olduğu yaz okulundan ders alabilir mi?

Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin ikinci ve üçüncü bölümlerindeki esasları sağlayan öğrenciler, başka bir yükseköğretim kurumunun açmış olduğu yaz okulunda ders alabilir.

 

  1. 2015 ÖSYS’de MF-4 puan türünden 396,13356 puan alarak Makine Mühendisliğine kaydoldum. Alacağım ders ODTÜ Yaz Okulunda Makine Mühendisliğinde değil Çevre Mühendisliğinde açılmışsa o dersi alabilir miyim?

Hayır. Üniversitemiz Makine Mühendisliği programına 2015 yılı taban puanı 396,13356; ODTÜ Makine Mühendisliği taban puanı 468,13446; ODTÜ Çevre Mühendisliği programının taban puanı ise 386,30996’dır.  Bu durumda, kayıtlı olduğunuz program açısından bakıldığında, ODTÜ Çevre Mühendisliği programının taban puanı Üniversitemiz Makine Mühendisliği programının taban puanından düşüktür. Bu nedenle, ODTÜ Çevre Mühendisliği programının yaz okulunda ders almanız mümkün değildir.

 

  1. Kayıtlı olunan akademik birim ve Üniversitenin diğer akademik birimlerinden toplam 12 saatlik ders alan bir öğrenci, başka bir yükseköğretim kurumunun açmış olduğu yaz okulundan ders alabilir mi?

Hayır. Öğrenciler yaz okulunda en fazla 12 saatlik ders alabilir.

 

13. Diğer yükseköğretim kurumlarının öğrencileri Gazi Üniversitesi yaz okulundan ders alabilir mi?

           Evet. Gazi Üniversitesi öğrencisi olmayan ve Üniversitemiz Yaz Okulu’nda ders almak isteyen diğer yükseköğretim kurumlarının öğrencileri (yaz okulu özel öğrencileri), 12 Temmuz 2021 tarihinde ders seçimi yapacak ve “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yaz Okulu Açan Fakültelerin Saatlik Ders Ücreti Tablosu”nda tespit edilen öğrenim ücretini, ‘Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi’ açıklaması ve otomasyon sistemine kaydolarak aldıkları öğrenci numarasını belirterek HALKBANK’a yatırdıktan sonra daha önce seçtikleri ders(ler)i kesinleştireceklerdir.

Gazi Üniversitesi öğrencisi olmayan ve Üniversitemiz Yaz Okulunda ders almak isteyen öğrenciler, Diğer Yükseköğretim Kurumu Öğrencilerinin Yaz Okulu İçin Otomasyon Sistemine Kayıt Ve Sistem Üzerinden Ders Alma İşlemleri Rehberi’nde açıklanan adımları 05-06 Temmuz 2021 ve 12 Temmuz 2021 tarihlerinde takip ederek yaz okulunda ders alabileceklerdir. Diğer yükseköğretim kurumu öğrencileri kısaca;

  1. 05-06 Temmuz 2021 tarihlerinde https://obs.gazi.edu.tr/oibs/summer_app/login.aspx adresinden otomasyon sistemine kayıt olmalı,
  2. Otomasyon sistemine kaydolan öğrenciler, 12 Temmuz 2021 tarihinde https://obs.gazi.edu.tr/oibs/ogrenci/   adresinden yaz okulunda almak istediği dersleri seçmeli; ders seçimi sonunda sistem tarafından hesaplanan öğrenim ücretini, HALKBANK’a “Yaz okulu öğrenim ücreti ödemesi” açıklaması ve öğrenci numarası belirterek yatırmalı ve ders kesinleştirme işlemi yaparak ders alma işlemini tamamlamalıdır.

 

  1. Gazi Üniversitesi öğrencisiyim. Dönem içinde DC aldığım bir dersi yaz okulunda tekrar aldım ancak yaz okulu sonunda başarı notum DD oldu. Bu dersten geçer miyim?

            Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin on ikinci fıkrasına göre genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler, (DC) ve (DD) notu ile başardıkları dersleri tekrar alabilirler. Dersin tekrarlandığı yarıyılda alınan en son not geçerlidir.

            Ayrıca yaz okulunda alınan derslere ilişkin başarı harf notu, Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre belirlenir.  Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrasına göre ise yaz okulunda alınan notlardan FD, FF başarı harf notu ve G dışındakiler ağırlıklı genel not ortalaması hesabına dâhil edilir. 

 

  1. Yurtdışından/ yabancı uyruklu öğrenciler Üniversitenizde yaz okulunda ders alabilir mi? 

    Bu öğrenciler, diğer yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup Gazi Üniversitesi Yaz Okulunda ders alacak öğrenciler olduğundan öğrenim ücreti ödeyip ders seçerek ders alabilirler.

 

  1. Yaz okulunda açılan derslerin içeriklerine nereden ulaşabilirim?

Ders içeriklerine https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/start.aspx?gkm=0876333153555033300377073784021462197378053667236720 adresinden ulaşabilirsiniz.

 

  1. Yaz okulunda ders almak istiyorum ancak staj takvimimle yaz okulu takvimi çakışıyor. Staj yapabilir miyim?

Yaz döneminde staj yapacak öğrenciler; staj yapacağı tarih aralığını yaz okulu akademik takviminde belirtilen derslerin başlama ve bitiş tarihlerini de dikkate alarak asgari devam zorunluluğunu sağlamak koşuluyla yaz okulundan ders alabilirler.

 

YAZ OKULUNA İLİŞKİN YENİ DUYURULAR SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BU SAYFADA İLAN EDİLECEĞİNDEN İLGİLİ ÖĞRENCİLERİN BU SAYFAYI TAKİP ETMELERİ FAYDALI OLACAKTIR.

background image